Skapa en snygg logga till din webbplats

När du har lagt ner timmar och en massa omsorg på att få webbplatsen bra och professionell gäller det att detaljerna passar in. Lägg manken till att skapa en snygg logga till din webbplats för att sätta pricken över i:et, samtidigt som dina besökare får en logotyp att komma ihåg.assorted famous logos

Det finns logotyper som lever ett eget liv, som du knappt hinner visa innan alla i rummet vet med en gång vet vilket företag eller hemsida det gäller. Vem känner inte igen McDonald’s gyllene ”M”? Eller ”ICA:s” rödvita logotype? När du ska skapa loggan till din webbplats ska du ha sådana tydliga klassiker i bakhuvudet – för du vill väl att din logga också ska bli igenkänd så fort man ser den?

Webbplatsen i en bild

Loggan ska summera hela din webbplats i en bild. Låter det svårt? Det behöver det inte vara. Med rätt verktyg, hjälpmedel och fantasi kan du få till en perfekt logga på nolltid. Photoshop är bara ett exempel på redigeringsprogram där du enkelt kan styra ihop en logga. Se till att du använder dig av samma färger som du har på din webbplats när du gör loggan. Annars kan det skära sig och bli svårt att förknippa loggan med webbplatsen.

Klipp och klistra

Se till att du har hämtat tillräckligt med inspiration innan du börjar fila på din egen logga. Besök ett tjugotal webbplatser och företag för att få ett hum om hur din kan se ut. Testa olika typsnitt, färger och former innan du bestämmer dig. Jämför dem, klipp om och klistra och gör om flera gånger. Hitta en bra illustration eller ikon att förtydliga logotypen med för att göra den mer personlig och igenkänningsbar. Tänk på att man ska kunna känna igen logotypen vart man än ser den. Se därför till att den inte liknar någon annan för mycket och den faktiskt har något att göra med ditt varumärkes budskap.