Så skapar du snygg webbdesign

Allt för ofta finner vi webbsidor på nätet som fungerar mindre bra. Det handlar ofta om sidor som tar lång tid att ladda ner och många gånger ser de ut som “kom och hjälp mig”-exempel. Så hur ska vi göra för att få en bra och snygg design som fungerar?

Det är inte helt enkelt att utforma en sådan webbsida men det finns saker att tänka på och så måste vi hänsyn till detta med mode. Ja, du läste rätt, mode gällande design finns även på hemsidor och det är inte konstigt för vi utvecklas hela tiden så självklart finns senaste mode här också. Vi ska gå igenom ett par av 2015 års innesaker när det gäller webbdesign.

Webbdesign 2015

Länge har 3D varit en favorit att utforma sin sida med men nu är det Flat Design som gäller. Detta handlar om att göra en design på ett minimalistiskt vis, vi använder mer solida färger än tidigare och använder effekter för att göra den mer verklighetstrogen, men undvik skuggorna för vi vill ha en ren känsla. De ikoner och typografi som vi använder oss av skall också vara enkla. Det är framförallt innehållet som ska dominera din webbsida istället för att garnera sidan som ett snyggt tredimensionnellt smörgåsbord.

Det finns flera anledningar till varför vi nu vill göra det hela plattare och enklare. En förklaring är att den som skall läsa din information ska kunna göra det utan “störande” moment på din sida, men dessutom för att din sida blir mer sökvänlig och att vi ska slippa långa väntetider för att få se din information. Många webbsidor har tappat kunder som behövt väntat länge på att sidan ska hinna laddas, som istället gått till konkurrentens sida som de kunde se snabbare.

responsive1Responsiv webbdesign är absolut måste idag på grund av alla de olika enheter som människor använder sig av. Din webbsida måste var vänligt utformad och fungera för alla helt enkelt. Därför måste du se till att din design också ser bra ut på de olika enheterna, för en webbsida kan se bra ut i din laptop men förskräcklig i mobilen, så lägg ned ordentligt med tid på detta.

Gör även din webbsida scrollvänlig, då detta idag är att föredra gentemot det eviga klickandet. Använd med fördel stora bakgrundsbilder som inte stör för mycket och vill du lägga in en knapp så se till att det är en Ghost Button du använder. Ghost Button är en genomskinlig knapp som inte förstör din design på samma sätt som en solid knapp gör, glöm bort tredimensionella knappar. Men det går alldeles utmärkt att lägga på en effekt när du drar muspekaren över knappen.

Det enkla är det nya avancerade, så skapa på nu.