Så fixar du rätt design till webbutiken

webbutikEn webbutik med smarta funktioner och en enkel, genomtänkt design är mycket enklare och roligare att handla i. Vi har listat några idéer som kan hjälpa dig att fixa rätt design till webbutiken.

I princip alla webbutiker har ett varumärke som de jobbar med att sprida, och det är bäst att se till att webbdesignen speglar varumärket tydligt. Välj färger som passar tillsammans men som ändå syns tydligt, och se till att du använder samma färger och typsnitt på allt som ska förknippas med webbutiken – till exempel logotyp.

Jobba in ditt varumärke rätt

Det är viktigt att ge en enhetlig bild av företaget i alla kanaler som du kommer att använda för att sprida webbutikens varumärke. Se till att besökare kommer ihåg just din webbutik tack vare tilltalande grafik och design, så att de väljer att handla hos dig nästa gång behovet för den typ av produkter du erbjuder dyker upp. Du kan till exempel använda dig av bildspel på webbutikens startsida, där du visar dina populäraste produkter för att fånga besökarens uppmärksamhet. Se också till att synliggöra aktuella erbjudanden ordentligt!

Designa personligt men professionellt

Se till att webbutiken är så pass personlig att besökarna kan koppla den till ditt varumärke så fort de går in på den, men du måste samtidigt se till att den ger ett seriöst intryck. Att använda sig av överdrivet snirkliga typsnitt hela tiden och för många olika färger bör du akta dig för – då det är lätt att detta ger ett rörigt och oseriöst intryck. Kombinera hellre ett slingrigt typsnitt med flera stilrena eller se till att använda olika nyanser av en färg istället för flera olika färger.