Så bygger du en webbplats

Om du kan kodning och vill bygga en webbplats så är det jättebra då det finns mängder av kodning som som behöver göra på en webbplats. Men för oss som inte kan detta och ändå vill bygga så finns det lösningar i form av verktyg som vi kan köpa och använda oss av. Om vi skall använda ett webbhotell som vår webbplats är lagrad hos, vilket är att föredra, så ingår många gånger verktyg som låter dig skapa din egen webbplats.

Proceduren

doman1Att skapa en webbplats skiljer sig en aning beroende på vad det är du vill åstadkomma med webbplatsen, men i grund och botten måste vi börja med att köpa oss en domän som vi använder som vår address. När du ska välja namn kan du idag använda å, ä, och ö i namnet om den domänen är ledig. Ibland kan det vara smart att köpa båda domänerna, särskilt om du har ett företag och inte vill riskera copycat’s eller att bli misskrediterad av annan person som använder namnet på ett ofördelaktigt sett för dig.

Efter att ha registrerat din domän kan du starta upp med att skapa texter och bilder för att göra webbplatsen mer attraktiv, att skapa länkar är viktigt också. Texter bör du inte kopiera, då det kommer resultera i att du kommer hamna lägre ner i sökningar på sökmotorer. Mer information om sökmotoroptimering finner du genom enkla sökningar på internet. Formeln för sökningar på Google ändrades i november 2014, och enkelt beskrivet så behövs numera unik text samt länkar till andra webbsidor för att placera en webbplats högt upp i sökresultatet.

Andra saker som ger pluspoäng åt din webbplats är medier som till exempel YouTube och Facebook. Bilder du använder bör vara dina egna eller sådana som du tillåts använda, det finns gratisbilder att hitta men också bilder som du först måste betala för. Uppdatera materialet, för det är också så att formeln känner av om ditt material är gammalt, vilket kommer dra ner din hitrate. Att uppdatera med nyheter är även bra för dina kunder, som vill ta del av det senaste som finns på marknaden.

Känns detta svårt kan du alltid anlita ett duktigt företag, som förmodligen kostar mindre än vad du tror och du kommer att få en webbplats som är optimerad för just ditt ändamål. Bra material säljer! Lycka till med just ditt projekt.