Så bygger du en musiksajt

Är det så att du sprudlar av kunskap om musik så kan det mycket väl vara så att just du kan bli den som startar upp nästa stora musiksajt som folk vallfärdar till. Det svåra med att skapa en webbsida ligger i att skriva bra innehåll och att skapa en webbsida med ett utseende som lockar dina läsare och vilja komma tillbaka.

Musik_NotenVi internetanvändare har blivit kräsna på senare år gällande vad som skrivs och visas, så vi måste tänka igenom vår nya musiksajt mer än en gång innan vi tillslut publicerar den. Det vi börjar med är att definiera allt vi vill skriva om och allt som vi vill åstadkomma med sidan. Minsta lilla sak bör noteras och när det väl är gjort så börjar vi söka inspiration på nätet, så att vi får en bild av hur vi ska utforma vår sida. Nu när vi har en idé angående innehåll och utformning, så sätter vi igång med de mer praktiska sakerna och registrerar vårt domännamn, som i detta fall blir “rockabillyrating.se”. Vi kan nu sätta igång vårt arbete med att skapa sidan för läsarna, och läsarna är nyckelordet för allt vi gör.

Vår skapelse

Vi behöver inte vara professionella webbskapare eller programmerare idag för att göra en bra webbsida, utan alla kan använda de fina verktyg som ett webhotell oftast gratis tillhandahåller. Dessa verktyg är lätta att använda och vi använder en mall till sajten som ger oss själv infrastrukturen till saidan. Därefter kan du ändra saker som typografi, färger, bilder, innehåll, knappar osv efter eget tycke och smak.

Naturligtvis använder vi den logotyp som vi skapat för projektet och placerar den längst upp i det vänstra hörnet eller överst på sidan. Vi skapar texter som är unika, vilket är viktigt eftersom kopierad text drar ner vår hitrate på söksidor. Vi länkar till allt som är relevant, som till exempel en grupps hemsida, videoklipp eller Facebook. Detta ökar våra pluspoäng vid sökningar och vi har läst på ordentligt gällande sökmotoroptimering innan vi började, så vi känner till detta.

Vi bör skapa flera undersidor på sajten och undviker att stora filer behöver laddas ner vid ett besök, för att undvika att förlora kunder som snabbt tappar tålamodet med en seg sida. Designen rekommenderas ha ett enkelt och snyggt utseende efter senaste webbmode, med samma typsnitt överallt. Att texten även är välskriven är av extra vikt, eftersom vi vill förmedla något av värde och inte bara ett snyggt utseende.

Följ råden och sök upp övrig information du kan tänkas behöva, så ska du se att din musiksajt blir nästa hit på listan.