Så bygger du en framgångsrik blogg

Den digitala dagboken blev snabbt något större än en personlig, öppen dagbok när bloggverktygen började komma i slutet av 00-talet. Med tillräckligt många läsare kan man få sponsorer och tjäna pengar på att skriva online varje dag samtidigt som man bygger upp sitt eget varumärke.

Idag är det inte bara enskilda personer som bloggar, utan också företag och organisationer. Bloggen är en av de mest användbara och effektiva av de sociala medierna eftersom man får en hel onlinedagbok till sitt förfogande. Här hjälper vi dig på traven med hur du bygger en framgångsrik blogg!

Blogga hem din ekonomi

Idag spelar framgångsrika bloggare i samma klass som skådespelare, musiker och konstnärer – de har blivit en del av den kulturella yrkesgruppen och den offentliga gruppen i samhället. För att bygga en så pass framgångsrik blogg så att du kan få din månatliga lön tack vare det krävs det en hel del – men mest personlighet. Varför ska man läsa just din blogg? Vad skiljer ut den från mängden? Hitta din nisch och se till att bloggen är intressant och personlig. Få RSSläsarna att strömma till och stanna! Se till att du har kopplat din blogg till ett socialt media som Facebook eller Instagram för att få fler att upptäcka dig och förhoppningsvis börja prenumerera buy custom paper på dina blogginlägg genom bloggens RSS-feed. Se till att utnyttja din sociala förmåga fast i skriftligt format online för att få både besökare, ett framgångsbaserat rykte och i bästa fall en lön!

Grafik och design

walentinaUttryck bloggens och din personlighet i dess grafik och design. Se till att just din blogg fastnar på näthinnan och i minnet. Det spelar nämligen ingen roll hur intressant den är om man inte kommer ihåg den när man stängt ner internetsidan. Lägg ner mycket tid och kärlek på att designa detaljerna och göra grafiken till något man lägger märke till allra först. Få gärna in ett par ovanliga eller fyndiga funktioner som förstärker både hemsidan och intrycket ännu mer. Designen och funktionerna ska gå hand i hand för att det inte ska se ”stökigt” ut. De ska väcka besökarens nyfikenhet. Koppla gärna in en statistikmätare för att se hur många besökare du har, vart de kommer ifrån och vad de läser. Fotogallerier, bildspel, film- eller ljuduppspelare och oanade funktioner är några tips om du är lite osäker på vad du ska använda dig av.