Använd dig av nyckelord på din webbplats

keywordsFör att göra det lättare för dina besökare att läsa och ta till sig av webbplatsens innehåll är det en bra idé att använda sig av nyckelord. Nyckelorden blir en sökoptimering som hjälper fler läsare att googla sig till din webbplats på nolltid.

Idag gäller det att webbplatsen är välskriven och att budskapet kommer fram flera gånger genom upprepade nyckelord. Du ska inte bara få besökarna att läsa vidare och bli intresserade, utan du måste börja med att hjälpa dem att hitta till din webbplats.

Nyckelorden ska sammanfatta

Se till att välja dina nyckelord med stor omsorg, för de gör det inte bara lättare att läsa webbplatsens innehåll utan de gör det också lättare för besökare att hitta din webbsida när de googlar. Självklart ska de vara relevanta och helst av allt ska de sammanfatta det du vill lyfta fram allra helst i din webbplats innehåll. Nyckelorden ska sammanfatta webbplatsen!

Bli enklare att hitta online

Genom att använda sig av sökoptimering kommer fler hitta till din sida när de googlar något av de sökord du använt dig av. När du tittar under ”Google index” kommer du hitta något som säger ”Innehållssökord”. Detta är ett webbverktyg som visar hur sökportalen Google ser på din hemsida, till skillnad från hur du ser den och vad du själv tycker den handlar om. Att använda detta verktyg blir ofta ett mindre uppvaknande för webbplatsägare och det ger en djupare insikt i hur du ska fortsätta bygga din webbplats. Beväpnad med den här informationen kan du nu göra någonting åt ditt innehåll så att det innehåller de rätta sökorden. Rapporten kommer att visa vilka nyckelord som används flitigast på din webbplats och hur många olika variationer av orden som används. Rapporten visar också nyckelordens betydelse vilket hjälper dig att förstå vad du mer behöver för innehåll för att Google ska anse din webbplats vara relevant för de ämnen du skriver om. Nyckelorden ska alltså inte bara sammanfatta, utan även vara relevanta för att Google ska hjälpa dig på traven för att få fler besökare!